Към количка

След трепета от предложението за брак идва и вълнението покрай избора и поканата на кумовете на сватбата.

Изисквания за кум и кума:
Кум и Кума могат да Ви бъдат близки приятели, с които обаче да нямате родствена връзка.

Вярва се, че е кумовете трябва да са семейство т.е. да имат брак пред закона и Бог, за да могат да напътстват младото семейство. Има поверие, че ако една двойка кумува на сватба, след това не може да сключи брак, защото вече Кума и Кумата са се “сродили”.  Поради тази причина е хубаво да поканите семейство или приятел на младоженеца и приятелка на булката между, които няма връзка. Кумовете трябва да са кръстени, за да могат да участват в църковния брак, ако сте предвидили такъв.

Традиции при покана на кумовете:

За да поканите вече избраните кумове, може да спазите следната традиция: бъдещите младоженци отиват в дома на кумовете с бутилка вино или ракия, торта и букет от живи цветя за кумата и отправят своята покана за кумство. В някои региони на страната се вярва, че Кумът не бива лесно да се съгласява и за това 3 пъти отказва като в крайна сметка приема да е кум.

Идеи за подарък на кумовете:

First slide

Персонална книга с Ваши снимки и текст е идеалният подарък, с който да поканите кумовете. В нея може да поставите снимки от началото на Вашето приятелство, от общи пътувания и преживявания, да разкажете защо са ценни за Вас, защо държите на приятелството им, както и защо държите точно те да застанат до Вас в най-важния ден в живота Ви до сега. На финалната страница може да отправите и въпроса "Ще бъдете ли наши кумове?". Вярваме, че книгата ще ги очарова и ще остане хубав спомен завинаги.

First slide

2. Кумският договор е чудесно допълнение към поканата Ви. Текстът е шеговит и несъмнено ще усмихне приятелите Ви. Договорът се изработва персонално, което означава, че текстът може да се коригира според Вашите изисквания, а цветът е по Ваше желание. Предлагаме продукта в два варианта - едностранен и двустранен. Едностранният може да бъде поставен в рамка, за да остане спомен за кумовете. 

First slide

3. Етикет за уиски и за вино са следващите ни предложения за покана за кумове. Подходящ за кума е етикетът за уиски, за който може да бъде поставена и снимка, а за кумата - етикет за бутилка с вино. 

First slide

4. Още едно подходящо предложение за подарък при отправяне на поканата Ви за кумуване е сватбен планер на кумата. Изключително подробен, той ще е нейн верен помощник в организацията на задълженията за сватбата от гледна точка на кумовете, за моминското и ергенското парти. А още по-вълнуващото е, че е персонален и на корицата може да се постави тяхна снимка. Сватбеният планер ще остане прекрасен спомен от организацията на това приказно събитие. 

First slide

За да се запознаете по-подробно с тези, а и с другите обичаи и традиции, да си осигурите безпроблемна организация на сватбения ден, както и да сте сигурни, че ще бъдете подготвени и с най-малките подробности - разчитайте на нашия персонален сватбен планер за младоженците и персонален сватбен планер на кумовете. Помислили сме за всяка стъпка в организацията на най-приказния ден във Вашия живот.

А какви са задълженията на кумовете може да видите ТУК.

First slide